« Jong en dynamisch ondernemen»

Gepubliceerd op 28-08-2015

De zomervakantie is voorbij en het Ondernemerscafé Helmond staat op 8 september 2015 weer gepland. Thema voor de septembereditie is: jong en dynamisch ondernemen. Wie beweert dat jonge mensen lui zijn en te weinig ondernemend en toekomstgericht zijn heeft het mis! Althans dat geldt in ieder geval voor de ambitieuze tafelgasten van het Ondernemerscafé van 8 september 2015. Gastheer Guido van Erp en gastvrouw Marlieke Dekker- Putmans ontvangen drie jonge en dynamische ondernemers aan tafel allen uit de entertainmentwereld: David Stockx, Geert Blenckers en Tim Klomp Bueters.

David Stockx
Al 10 jaar is Helmonder David Stockx DJ onder de artiestennaam DJ Missinglinx. Als DJ is deze Helmonder enorm populair en met veel enthousiasme bereikt hij een grote groep dancemuziekliefhebbers. Daarnaast is David Stockx actief in het in Helmond wereldberoemde familiebedrijf juwelier Stockx-Davids. Bijzonder is dat de vierde generatie heeft gekozen om hun klanten op een moderne manier van dienst te zijn, middels een nieuwe webwinkel die volledig klantgericht is ingericht.

Geert Blenckers
De energieke Geert Blenckers lijkt de horeca op het lijf te zijn geschreven. Na verschillende uitdagingen in de horeca heeft hij samen met zijn compagnon verschillende succevolle horecaformules in Helmond gestart, waaronder Zeezicht, Plaza en de Borrelbar. Het magische duo heeft nu ook besloten de Cacaofabriek meer leven in te blazen. Geert Blenckers heeft verfrissende ideeën over horeca en in het bijzonder de Cacaofabriek.

Tim Klomp Bueters
De 31 jarige Tim Klomp Bueters is mede-eigenaar van WiSH Events en heeft afgelopen juli er mede voor gezorgd dat WiSH Outdoor Festival wederom een groot succes is geworden. Dit jaarlijks festival in Beek en Donk trekt maar liefst 35.000 bezoekers. Daarnaast ontwerpt en bouwt WiSH Events de podia voor toonaangevende festivalorganisaties. Dit alles doet Tim Klomp Bueters met een jong team van aanstormende talenten en door samenwerking met lokale partners en bedrijven.

Jonge ondernemers met een passie! Deze branche waar deze jonge ondernemers hun hart aan hebben verpand, is volop in ontwikkeling en “booming business”. In deze branche wordt de klant ook kritischer en veranderen behoeftes. Zo zien we wereldwijd onder andere een opmars van festivals en concerten en worden steeds meer nieuwe horecaconcepten in de markt gezet. DJ’s worden wereldwijd ontvangen als echte popsterren en horecaondernemers zijn niet meer type ‘oude kroegbaas’. De dance-industrie is het afgelopen jaar goed geweest voor de grootste omzetgroei in Nederland.
Aan tafel zullen kritische vragen gesteld worden hoe deze ondernemers kijken naar hun business en toekomst. Bestaat over 10jaar het type ‘oude kroegbaas’ en hoe ontwikkelt de exportwaarde van de danceindustrie. Maar ook persoonlijk; hoe hebben zij van hun (uit de hand gelopen) hobby hun werk gemaakt?

Wij zien u graag 8 september 2015. De deuren bij hotel West Ende gaan als altijd open om 20.00 uur, een half uur later om 20.30 uur begint de talkshow.

Tekst : Irene van Geel // Goorts + Coppens Advocaten

1440765266b6f6919a40e3da4ef8d4b03e6442f34e.jpg