« Ondernemerscaf? Helmond 10 maart 2015»

Gepubliceerd op 05-02-2015

Baas boven baas!

Op dinsdag 10 maart 2015 zullen bij gastheer Guido van Erp en gastvrouw Marlieke Dekker- Putmans weer drie ondernemers aanschuiven. Jean-Pierre van Beers (Elkerliek Ziekenhuis), Huub van der Vrande (Neways Electronics) en Erwin de Koning (Elektro Klessens & de Koning). Deze drie ondernemers hebben allen een verschillende functie/titel binnen de bedrijven, zo is de één bestuurder, de ander CEO en de andere DGA. Hoe kijken deze ondernemers naar hun bedrijf en wat zegt deze titel over hun positie en uiteindelijke taken in het bedrijf?

Jean-Pierre van Beers
Elkerliek Ziekenhuis

Jean-Pierre van Beers treedt per 1 maart 2015 aan als lid van de Raad van Bestuur van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Van Beers is de afgelopen jaren als interim-directeur werkzaam geweest bij verschillende ziekenhuizen. Meest recent heeft hij het ziekenhuis Dekkerswald helpen voorbereiden op de toekomst door onder meer te zorgen voor een nieuwe zorgproductenportfolio en marktpositionering. Jean-Pierre van Beerst geeft zelf aan: ”Ik werk nu zes jaar voor ziekenhuizen en dat spreekt mij erg aan. Ons werk raakt de basis van het bestaan; het gaat daadwerkelijk ergens over. Verder is het een prachtige uitdaging om goede zorg te blijven leveren in deze turbulente tijden en daarbij de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden voor iedereen”. De van oorsprong marine-officier voelt zich als een vis in het water in de zorgbranche. Hoe ziet Van Beers de toekomst voor het Helmondse ziekenhuis?

Huub van der Vrande
Neways Electronics International

Huub van der Vrande vond zijn weg jaren terug naar Neways. Het in electronica gespecialiseerde bedrijf heeft een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is het vanuit Son opererende bedrijf een Euronext Amsterdam genoteerde, internationaal opererende leverancier van industriele en professionele electronica. Met twaalf werkmaatschappijen wereldwijd mag Neways zich wereldwijd voegen bij de ‘grote jongens’. De volledige levenscyclus van industriële en professionele elektronica - dat is het werkterrein van Neways. Neways’CEO/COO Huub van der Vrande over het groeiproces: “Groei is de zuurstof van een onderneming. Groei leidt tot vitaal enthousiasme, innovatie en investeringen - allemaal essentiële onderdelen van het totale bedrijfsproces en het werkklimaat.” Hoe heeft Van de Vrande deze groei weten te realiseren voor Neways en met welke blik naar de toekomst kijkt Van de Vrande vanuit zijn positie in het bedrijf?

Erwin de Koning
Elektro Klessens & de Koning

Erwin de Koning is DGA bij Elektro Klessens & de Koning B.V. Elektro Klessens & de Koning B.V. is gespecialiseerd in het verzorgen van engineering, realisatie, onderhoud, inspectie en beheer van elektrotechnische installaties. Met ruim 50 medewerkers in dienst timmert het Helmondse bedrijf hard aan de weg. Erwin de Koning: “Een 100% interpretatie van de klantwens is onze doelstelling, waarbij "meerwaarde", "duurzaamheid" en "performance" onze speerpunten zijn. Ook aan maatschappelijk ondernemen en oog voor het milieu hechten wij veel waarde.” Elektro Klessens & De Koning wordt gekenmerkt door de transparante en platte bedrijfsstructuur. Hoe ziet de DGA zijn rol in het bedrijf dat deze platte structuur kent en hoe waarborgt De Koning dit binnen zijn organisatie?

Aan de hand van een aantal stellingen zullen gastheer en -vrouw een tafelgesprek arrangeren.

Het belooft weer een inspirerende avond te worden bij Hotel Westende! Het ondernemerscafé is vrij toegankelijk en vindt plaats op 10 maart 2015. De deuren gaan als altijd open om 20.00 uur, een half uur later om 20.30 uur begint de talkshow.

142365098947b912d90bba3f21213f3c38a5bac6e4.jpg