« Vernieuwd Ondernemerscafé goed ontvangen!»

Gepubliceerd op 05-03-2018

 

Drie presentatoren, meer luchtigheid en een sneller doorlopend format. Het Ondernemerscafé Helmond 2.0 werd op vrijdagavond 2 maart uitstekend ontvangen. In de Businessclub van Helmond Sport waren zo'n 150 ondernemers en ondernemende Helmonders getuige van de eerste aflevering die in het teken stond van het ondernemen met broers en zussen.

In twee delen kreeg het publiek kans om uitgebreid kennis te maken met de zussen Fransje en Ellen de Kimpe en Manon en Fons van der Vorst. Waar broer en zus Van der Vorst de zaak in modestoffen al hebben overgenomen van de ouders, staan de zussen De Kimpe aan de vooravond van dat traject. Opvallend was de warmte en het enthousiasme dat de gasten aan tafel lieten zien. Trots op de ouders, trots op elkaar en vol met ambitieuze plannen voor de toekomst. Het zit wel goed met de nieuwe generatie Helmondse ondernemers, zoveel werd wel duidelijk.

Nieuw in het format van het Ondernemerscafé is de toevoeging van een derde presentator, Gijs Leenders. Vanaf een eigen podium zorgde Leenders voor de nodige luchtigheid met een aantal korte spelletjes en interactie met het publiek. Nieuw was ook het debat, deze keer tussen SP-wethouder Erik de Vries en Philippe van Esch, als vertegenwoordiger van het Industrieel Contact Helmond. De twee discussieerden over de noodzaak tot het afbouwen van de Ruit om Eindhoven en de verdubbeling van de N279 tussen Asten en Veghel. Ondanks de tegengestelde belangen spaarden de twee elkaar en bleef het debat beperkt tot een vriendelijke uitwisseling van standpunten.

In de rubriek Skon of Lillik, ook nieuw, kreeg Rob van Oorschot de gelegenheid om te vertellen waarom hij de afgelopen carnaval in Helmond zo ontzettend 'skon' vond. Voormalig Helmond Sport linksbuiten Johan van der Hooft tot slot, was de eerste ondernemer die plaats nam in de figuurlijke lift om vanuit daar in twee minuten te vertellen over het bedrijf Verzilvert, een digitaal podium waar ondernemers in contact worden gebracht met mensen van vijftig plus. Marlieke Putmans, voormalig presentatrice, werd nog even in het zonnetje gezet door OCH-voorzitster Miranda van den Broek.

De conclusie van de bezoekers na afloop was helder: het vernieuwde Ondernemerscafé Helmond is een goede weg ingeslagen. Natuurlijk moet er nog het een en ander fijngeslepen worden, maar de afwisseling en de combinatie van luchtigheid en inhoud vallen zeker in de smaak.

Het Ondernemerscafé bedankt zangeres Nina van Stiphout voor haar bijdragen en De Vender voor zijn muzikale uitsmijter.

15202459733609c76ca61d838b72fb0697d0cca301.jpg