« Ondernemerscafé Helmond 14 juli 2015»

Gepubliceerd op 22-06-2015

Thema: “Helmond slaat haar vleugels uit”.

Waar: Binnenplaats Kasteel Helmond

Het is weer tijd voor de jaarlijkse zomereditie van het Ondernemerscafe Helmond, dat zoals ieder jaar op de binnenplaats van het Kasteel van Helmond wordt gehouden. Thema voor deze zomereditie is “Helmond slaat haar vleugels uit”. Niemand minder dan Arjan Bevers, Jan Franken, Jurgen Streppel en Wim Daniels worden ontvangen door gastheer Guido van Erp en gastvrouw Marlieke Dekker- Putmans.
Een mooi kwartet van ondernemers wordt weer geïnterviewd, allen Bekende Helmonders die ieder op hun beurt de vleugels hebben uitgeslagen.

Arjan Bevers
Arjan Bevers knipt menig Helmonder en de coiffeur wordt sinds jaar en dag al geroemd in Helmond vanwege zijn talent. Maar inmiddels is hij erkend met de hoofdprijs van de Coiffure Awards als “Hairdresser of the Year 2015”. De creatieve ondernemer heeft hiermee landelijke bekendheid weten te veroveren en daarmee zijn Helmondse salon goed op de kaart weten te zetten. Moet Leco Zadelhoff oppassen dat Arjan carrière gaat maken in het Gooi? Of blijft deze slimme vogel zijn nest houden in Helmond?


Jan Franken
Jan Franken heeft letterlijk zijn vleugels uitgeslagen, deze ondernemer heeft zelfs een vliegtuigonderneming gehad! Jan is ondernemer pur sang en alles wat hij aanraakt lijkt in goud te veranderen. Van gordijnen, payroll, kinderopvang, restaurant, Croy bier, boerderij. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, en zo ook Jan Franken. Met zijn niet-Helmondse tongval heeft hij nog grote ambities uitgesproken. De ondernemer exploiteert nu 5 restaurants, waaronder de Croyse Hoevein Aarle Rixtel en ambieert het aantal restaurants in zijn imperium uit te breiden naar 25 in 2016. Hoe houdt deze ondernemer alle ballen in de lucht en wat is zijn band met Helmond?

Jurgen Streppel
Jurgen Streppel maakte furore bij Helmond Sport, eerst als speler, later als trainer. Als trainer organiseerde hij jaarlijks de 'Jurgen Streppel voetbalweek'. In 2011 maakte hij de overstap naar Willem II, waar hij degradeerde maar later ook weer promoveerde naar de Eredivisie. Als trainer presteerde hij afgelopen jaar uitstekend met Willem II in de Eredivisie. Hoe heeft deze sportieve trainer het ervaren om zijn vleugels uit te slaan en hoe kijkt terug op zijn Helmonds nest?

Wim Daniëls
Wim Daniëls heeft zich als voormalig stadsdichter van Helmond meer dan bewezen. Bij zijn afscheid als stadsdichter begin 2015 bracht hij het boek Hartje Helmond uit. Taal is zijn passie en komt tot uitdrukking is alles wat Wim doet en heeft gedaan. Wim Daniëls publiceert regelmatig en is al vele jaren te horen en te zien op lokale en landelijke radio en tv en schittert veelvuldig op het podium in diverse theaters, ook in Helmond. Wim heeft afgelopen januari de titel ‘ Helmonder van het jaar’ in ontvangst mogen nemen. Wim mag zich als niet-Helmonder inmiddels een bekende Helmonder noemen.

Wij zien u graag 14 juli 2015. Op de binnenplaats van Kasteel Helmond de poorten gaan open om 20.00 uur, een half uur later om 20.30 uur begint de talkshow. We sluiten de avond af met live muziek.

14349678177f1077f3ca52bc1bdaf9a6988c847f83.jpg